Passeig-marítim-Vilassar-de-Mar-777x437La Fundació Pasqual Maragall a elaborat unes pautes a seguir per tal de poder organitzar millor les vacances dels qui  estan cuidant una persona amb Alzheimer.

  • Sobretot és recomanable comptar amb el suport de familiars o amics perquè puguen atendre a la persona afectada , ja que això facilitarà que el cuidador principal puga disfrutar i descansar en les vacances. Estes persones també contribuïxen per tal de solucionar situacions compromoses, degudes sovint als canvis de les rutines en les perosnes amb Alzheimer.
  • No trencar del tot amb les rutines diàries. Els experts recomanen mantenir algunes rutines com els horaris dels menjars o les hores de descans i gitar-se.
  • No comunicar amb molta antelació al malalt la decissió ja que les expectatives de fer un viatge pot augmentar l’ansietat de la persona malalta davant un canvi de l’entorn i del dia a dia.
  • No obstant això , i depenent del grau de deteriorament, sempre se li deu fer partícip dels plans d’alguna o altra manera, encara que es trobe apàtica o poc participativa. El cuidador però no ha de renunciar als plans que trobe més encertats, mirant sempre que els dos estiguen el millor possible.
  • La persona amb Alzheimer pot mostrar-se desorientada davant d’un canvi en l’entorn, en la casa o en l’habitació, per la qual cosa s’ha de tindre paciència i no enfadar-se. Els primers dies es poden dedicar a treballar la ubicació de les habitacions i estançes i de nit, mantenir un llum encés pot evitar accidents provocats per la desorientació. l’adaptació a l’entorn nou es pot facilitar incloent vincles de referència que formen part del seu entorn habitual, com pot ser fotos, el mateix coixí del sofà, els mateixos llençols que usa etc.
  • És preferible planificar unes vacances sense masssa activitats diferents i anar ampliant-les si la persona que patix Alzheimer reaaciona de manera adequada.
  • També és recomanable que la persona amb Alzheimer duga algun element que facilite la seua identificació, targeta, pulsera o medalla amb el nom i un telèfon de contacte.de contacto.

Vacances a casa

Si s’opta por quedar-se a casa durant les vacances:

  • A l’estiu els dies són més llargs . eixir a passejar a última hora de la vesprada, prendre un refresc en una terrassa o explorar llocs propers poden resultar activitats plaents. En hores de molta calor és millos optar per activitats en llocs tancants i frescos.
  • Estar anb els néts pot ser molt gratificant sempre que no resulte massa absorvent. realitzar activitats, jocs o passejos sempre tenint en compte els propis límits i les necessitats personals.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s